- امام حسین (ع) منحصر به یک مذهب نیست
- ضربههایی که گاهی جبهه اسلام از خودی میخورد!
- توسل به ادعیه، استراتژی امام سجاد (ع) در احیای نهضت عاشورا بود
- تدبیر ائمه(ع) برای زنده نگهداشتن عاشورا
- عاشورا، روایت تاریخ نیست بلکه مطالعه سیره است
- اشرافیت و فساد؛ مظاهری بود که امام حسین (ع) علیه آنها قیام کرد
- حرکت امام حسین (ع) نه قیام مسلحانه بلکه امر به معروف بود
- نفی تعلقات دنیوی و مبارزه با هواپرستی مراد امام حسین (ع) بود
- حکومت یزید با سه توجیه اقدام به قتل امام حسین (ع) کرد
- لشکریان کوفه نه تنها دین نداشتند که آزاده هم نبودند
-
ما را دنبال کنید!
فلسفه حرکت حسینی
جستجوی حقایق در سایه روشن تاریخ
پدرانه
نگاهی دوباره به عزاداری امام حسین (ع)
کتاب «پس از پنجاه سال»، نَه روایت زندگی حسین (ع)، بلکه تحلیل و علت شناسی عاشوراست که به قلم توانمند و شیوای سید جعفر شهیدی در سال 1330 نگاشته شده است. دکتر شهیدی، در بررسی تاریخی حرکت امام حسین، دیدگاه اجتماعی را تبیین می کنند.
کتاب «حسین وارث آدم» که نام آن الهام گرفته از زیارت وارث است، حاوی هشت سخنرانی ایراد شده علی شریعتی در سالهای 1349 و 1350 شمسی در حسینیه ارشاد است. سخنرانیهای این کتاب که نوزدهمین اثر از مجموعه سخنرانیها و یادداشتهای شریعتی به شمار میآید.
بهره مندی از توان و نیروی ماوراءالطبیعه و استفاده از معجزات و کرامات معنوی برای مردان خدا در رسیدن به اهداف الهی از اموری است که بر کسی پوشیده نیست، اما سوال این جاست که چر ا اولیاء الهی در بسیاری از موارد از این نیرو استفاده نمیکنند آیا محدویتی برای بهره بردن آن دارند و یا عوامل دیگری در این امر دخیل هستند.
با یک نگاه اجمالى به نوحهها و مراثی که پیرامون واقعه کربلا سروده شده، میتوان دریافت که بخش قابل توجهى از آنها درباره آب و تشنگى است. بنابر این ما در این مقاله مختصر میکوشیم با استفاده از این منابع، مسئله آب و تشنگى حسین (ع) و یارانش را مورد بررسى قرار دهیم. قبل از ورود به متنِ مقاله، توجه به این نکته ضرورى است که ما با استناد به منابع، میتوانیم ممانعت از رسیدن آب به خیمههاى امام حسین (ع) را و نه تشنگى مفرط ایشان و یارانش را نفى کنیم و این حکایت از هنر نظامى امام حسین (ع) در جهت آرامش خاطر یاران و خانوادهاش و نیز ارتقا ی روحیه آنها در برابر دشمن دارد.
آیا اینکه امام حسن و امام حسین (ع) در یک زمان بودند و امام حسن ابتدا امام شدند، دلیل بهتر بودن امام حسن (ع) است؟ در مورد امام علی (ع) چطور؟ آیا حدیث معتبری در مورد بهتر بودن امامی از امام دیگر وجود دارد؟ لطفاً در مورد ارجحیت وجودی امامان نیز توضیح دهید و آیا تفاوت امامان همان ارجحیت وجودی ایشان است؟
در مجموع شش نظر مشهور که در اینجا نقل می شود، الحاق رأس شریف سیدالشهداء علیه السلام به بدنشان در روز اربعین سال 61 ه.ق. از همه مشهور تر است.
انسان فطرتاً خوبیها، زیباییها و فضیلتها را دوست دارد و در پی کسب آنها است. همچنین ضمن بیزاری از زشتیها و کژیها و رذیلتها، آنها را از خود دفع و دور میکند. بر اساس این گرایش فطری است که حب و بغض در انسان شکل میگیرد. ازآنجا که در نظر یک انسان موحد و دیندار، زیباترین و برترین موجود که مبدأ همه خیرات و فضایل است، خداوند بیهمتا است، بالاترین درجه محبت نسبت به او و سپس آنچه که مورد رضایت او است تعلق میگیرد.
اصل در پرستش و بندگی است و هر تعظیم و اکرامی به معنای پرستش نیست! هیچکدام از شیعیان نیز به نیت پرستش، احترام به حجتهای خداوند نمیگزارند، بلکه ایشان را بنا به دستور الهی صاحب اختیار خود میدانند و به آنها محبت نموده و ایشان را تکریم میکنند؛ در ضمن تنها شیعه نیست که به قبور بزرگان خود احترام می گذارد در اکثر جوامع این امر دیده میشود و تنها فرقه وهابیت صد ساله است که چنین امری را شرک میپندارند.
چگونگی عزاداری و روضهخوانی در زمان امام رضا (ع) برای امام حسین (ع)
یاور اهل بیت در کلام امام رضا (ع) کیست؟
امام رضا (ع) در دوران خود، با برپایی مجالس عزاداری و روضه خوانی در منزل خود، سعی در ترویج فرهنگ عزاداری و روضه خوانی برای امام حسین (ع) داشتند. ایشان با دعوت از دعبل به عنوان شاعر اهل بیت در یکی از مجالس خود، به تمجید ایشان پرداختند و از او خواستند روضه ای برای امام حسین (ع) بخوانند.
حدیث منزلت، یکی از روایت هایی است که از طرف رسول خدا (ص) در شان امام علی (ع) بیان شده است. این روایت بیانگر جایگاه و نقش امیرالمومنین (ع) نسبت به رسول خداست.
تشابه میان امیرالمومنین (ع) و هارون، در همه جهات بجز پیامبری بوده است و حتی نام فرزندان امام علی (ع) نیز از نام فرزندان هارون گرفته شده است.
این مقاله قسمتی از پرونده «پدرانه؛ پرونده امیرالمومنین و امام حسین (ع)» است.
در منابع روایی شیعه روایات متعددی در باب زیارت قبر ائمه بزرگوار (ع) وارد شده و تأکید فراوانی نسبت به زیارت این قبور مطهر شده است. از جمله زیارت قبر امام حسین (ع) است که روایات کم نظیری در باب ثواب آن بیان شده است.
در این مطلب، استفتائات عزاداری از آیتالله جوادی آملی جمعآوری شده است.