به گزارش «کرب و بلا»، «حمید محمدی محمدی» با اشاره به ضرورت تهیه فهرست جامع از سامی مدیحه خوانان گفت: با وجود تشکلهای متعدد ستایشگری اهلبیت (ع) هیچ فهرست جامع و دقیقی از فعالان این حوزه در نهادها و سازمانهای برنامهریز وجود ندارد و هر یک از این تشکلها متناسب با نوع فعالیت خود، اعضاء یا علاقهمندانی دارند که ممکن است با اعضاء سایر تشکلها مشترک باشد.
به گفته این روزنامهنگار، در حوزه مداحی با وجود حدود 11 تشکیلات ملی، هیچ فهرستی از مداحان در دست نیست و نامی از آنها در هیچ فهرست ثبت نشده است و این در حالی است که همه اصناف و اقشار فرهنگی کشور، دارای انجمنها، تشکلها و مجامعی هستند که نسبت به ذاکران و مدیحه خوانان از یکپارچگی و انسجام بیشتری برخوردارند و نام و مشخصات فعالان هر صنف در جایی به ثبت رسیده است.
محمدی در ادامه افزود: با وجود فراهم بودن ظرفیت رسانههای جمعی و فضای مجازی برای معرفی مدیحه خوانان مشهور و صاحبنام سالهای اخیر، بعد از گذشت چند سال، معلوم نیست نام و نشانی از پیرغلامانی چون مرحوم علامه، حاج احمد صالح یا حاج عزیزالله مبارکی بماند؛ بنابراین، لازم است تا برای انجام پژوهشهای بیشتر و خاطرهنگاری از ذاکران یک دوره 100 ساله، ابتدا فهرست کامل و جامعی از آنها تهیه شود.
وی در ادامه افزود: برای اجرایی شدن طرح «نام نگار ذاکران تهران» یک دوره زمانی 100 ساله یعنی از سال 1300 تا پایان سال 1399 را در نظر گرفتم تا بخش مهمی از فعالان تاریخ ستایشگری کشورمان در این محدوده زمانی فهرستنویسی شوند.
این فعال حوزه ستایشگری در خصوص جزییات طرح گفت: تمام کسانی که در قرن 14 شمسی در شهر تهران به مدح و منقبت ائمه اطهار (س) پرداختهاند، اعم از درگذشتگان و کسانی که در قید حیات هستند، در این فهرست جای میگیرند. اطلاعات مورد نیاز افراد هم محل و تاریخ دقیق تولد و محله فعالیتشان در تهران است. کسانی هم که از دنیا رفتهاند، علاوه بر اطلاعات تولد، تاریخ دقیق، محل درگذشت، علت فوت و نشانی کامل مدفن آنها مدنظر است.
محمدی محمدی در پایان با تأکید بر اینکه تهیه این مجموعه کاملاً شخصی است و ارتباطی با تشکلها موجود ندارد، اظهار داشت: این فهرست، بعد از مدتی بررسی و با نظر کارشناسان و صاحبنظران حوزه مداحی غربال میشود. ضمن اینکه ارتباط با جامعه ذاکران و مدیحه خوانان موجب میشود تا محصولات متعددی مثل تذکره ذاکران و یا خاطرات ستایشگران تهیه و منتشر شود.