شاید تنها کسی که حرفهایش را به او زد، من بودم. غربت از واژه واژه جملاتش میچکید و من هر لحظه لبریز از این کلمات میشدم.
هرشب سر یک ساعت مشخص، بیرون از شهر قرارمان بود. فکرش را بکن باید از همان کوچههایی میآمد که فاطمه از آنها میگذشت بعد مدام با خودش فکر میکرد شاید اینجا بوده، یا کمی آنطرفتر، شاید همین دیوار، شاید....
شاید تنها کسی که حرفهایش را به او زد، من بودم. من که دیگر طاقت شنیدن اینهمه غریبی را نداشتم گفتم :«بیا و اینبار طور دیگری نگاه کن، اصلا گمان کن در به احترام فاطمه به سجده افتاده است و دیوار بر صورت او بوسه زده است، میخ در مقابل عظمت او گردن کج کرده است و هیزمها از غم او سوخته اند و گوشواره، گوشوارهها به سبب بزرگی او صورت بر زمین ساییده اند.»
اینها را که آن شب گفتم سکوتی کرد، سکوتی به درازای تاریخ و بلندی هزاران فریاد.
من مهریه زهرا بودم. شاید تنها کسی که حرفهایش را به او زد، من بودم.
گفت: «در به احترام فاطمه به سجده افتاده است و دیوار بر صورت او بوسه زده است، میخ در مقابل عظمت او گردن کج کرده است و هیزمها از غم او سوختهاند و گوشواره، گوشوارهها به سبب بزرگی او صورت بر زمین ساییدهاند؛ اما محسن چه؟ سیلی چطور؟ فدک را چه میگویی؟ ریسمانهایی که جای آنها هنوز نه بر دستم که بر قلبم مانده را چه میکنی؟ داغ چشمان حسین و بهت همیشگی حسن را کجای دل پارهپارهام بگذارم؟ و خودت تو را که مهریه زهرایی و سالها بعد همین مهریه را هم از پسرش دریغ میکنند.»
اینها را که آن شب گفت من از اشک چشمانش پر شدم. شاید تنها چاهی که حرفهایش را به او زد، من بودم.
عالی
احسنت...متن بسیار زیبایی بود
سلام ممنون از متن زیبا می بخشید که زیر این متن ادبی یه سؤال غیر ادبی می پرسم! این که گفته می شود آب مهریه حضرت زهراست یعنی چی؟ کدام آب مهریه حضرت زهرا است؟ تمام آبهای زمین مهریه حضرت زهرا هستند؟ اگر می شود قدری در مورد این بحث توضیح دهید.
مهریه اصطلاحی و معروف نیست، بلکه مهریه معنوی است. مهریه متداول را باید شوهر از مال خود به همسرش بدهد، اما آب فرات و بهشت ملک امام علی(ع) نبود تا به حضرت زهرا(س) بدهد. لذا این مطلب که در زبان بعضی از مردم مشهور شده که آب مهریه حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ است منشأ روایی دارد که به چند نمونه از این روایات اشاره میشود: امام باقر ـ علیه السلام ـ میفرمایند: جُعِلَتْ لها فی الارض اربعه انهار: الفرات و نیل مصر و نهروان و نهر بلخ. یعنی چهار نهر فرات، نیل، نهروان و بلخ در روی زمین برای حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ قرار داده شده است.[مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 43، ص 113، حدیث 34. ] و همچنین در حدیث دیگر آمده که: امام باقر ـ علیه السلام ـ فرمودند: مهریه حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ در آسمان یک پنجم دنیا و ثلث بهشت و چهار رود از رودهای دنیا؛ فرات، نیل، نهروان و بلخ مقرر شده و در زمین هم مهر السنه یعنی پانصد درهم بوده است.[رسولی محلاتی، سید هاشم، زندگانی حضرت فاطمه]