به گزارش کرب و بلا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی؛ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی «روایت هیأت» عظمت و شکوه برپایی مراسمات عزاداری در دهه اول محرم را ستود و گفت: هیئات عزادار در این ایام و با توجه به شرایط ویژه حاکم ناشی از شیوع کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار اذیت شدند و سختی‌ها و دشواری‌های پیاپی را به جان خریدند.

 

وی ادامه داد: امسال برگزاری مراسم محرم از پیچیده‌ترین پروژه‌ها و مسئله‌های اجتماعی بود که در شرایط کرونا با آن مواجه بودیم اما این ملت، ملت امام حسین (ع) است و دلشان برای وجود ایشان است که می‌تپد. گستردگی هیئات مذهبی، همه نگرانی‌های بجا برای سلامتی مردم، برپایی مراسمات در عین رعایت حفظ سلامت ملت عزادار محب سیدالشهدا (ع) از جمله مسائلی بود که بحمدلله با موفقیت پشت سر گذاشته شد.

 

حجت‌الاسلام قمی تصریح کرد: قلبی که برای امام حسین(ع) می‌تپد از انسان هویت دیگری می‌سازد و مردم ایران برای عزای سیدالشهدا(ع) همه‌چیز را به جان می‌خرند و بر این باورم که اگر می‌گفتند اقامه عزا در شهرها امکان‌پذیر نیست، عزاداران به بیابان‌ها می‌رفتند.

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: در مسیر برگزاری آئین‌های عزاداری، دلسوزانی به‌حق نگران سلامتی مردم بودند و البته این میان عده قلیلی هم  با چنین استدلالی اساساً می‌خواستند عزاداری برپا نشود؛ ولیکن ما به پشتوانه فرهیختگی هیأت‌ها و اعتمادی که بر خادمین سیدالشهدا (ع) داشتیم، می‌دانستیم که می‌توان برای مدیریت مسئله به مردم اتکا کرد.

 

وی در مورد برگزاری مراسمات اربعین که پیش روست عنوان کرد: حتماً تعظیم شعائر اربعین اتفاق خواهد افتاد، این قطعی است و حتماً بهترین وجه این تعظیم و تکریم صورت خواهد گرفت. هیأتی‌ها در جریان عزاداری دهه اول فرهیختگی را نشان دادند و مطمئناً در مراسم اربعین این امر را مراعات خواهند کرد و در مورد اربعین، نگرانی وجود ندارد و سقف آنچه در مراسمات اربعین شدنی است، در خدمت به مردم کوتاهی نخواهد شد و بی‌شک مردم آن را به بهترین وجه رقم می‌زنند.

 

رئیس سازمان تبلیغات با تأکید بر اینکه اربعین جزو هویت و فرهنگ ماست، تأکید کرد: همه اربعینی‌ها اعم از موکب‌دارها، آنهایی که پیاده‌روی می‌کنند، ذاکرین و مادحین، هر کدام به نوعی فعال خواهند بود. یکی از مهم‌ترین وظایف سازمان، اصل نمایندگی هیئات در حاکمیت است که در کنار نمایندگی از حاکمیت نزد هیئات نقش دوگانه‌ای می‌سازد که کار را سخت می‌کند؛ لکن ما مدافع هیئات هستیم. ما و همکارانمان در سازمان تبلیغات اسلامی عهد کردیم تنها به اندازه آبی در دهان چرخاندن اجازه خواب داریم و در ایام منتهی به دهه محرم همکاران ما شب و روز فعالیت کردند تا دغدغه اصلی عرصه‌های حاکمیتی که ایجاد انضباط در هیئات بود، برطرف شود.

 

وی تصریح کرد: به برکت مجاهدت‌های رسانه‌ای تلقی از کار هیئتی ارتقا پیدا کرده  با این حال آن طور که حق هیأت‌هاست این نهادهای مردمی تکریم نمی‌شوند و یا حتی بهره‌ای از ظرفیت آنها برای حل مسائل کشور برده نمی‌شود. هیئت‌ها می‌توانند گره‌های بزرگ را باز کنند. هیأت‌های مذهبی شناسه ندارند یعنی ساده‌ترین خدمت‌ها به بهترین سازمان مردم‌نهاد که تعلق خاطر به ماورا و وجود سیدالشهدا (ع) دارد، تعلق نمی‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام قمی در پایان گفت: اطمینان داریم که دوستان مسئول در ستاد ملی مبارزه با کرونا حساسیت‌های لازم به منظور سلامت جسمی مردم را در دستور کار دارند و اقدامات لازم نیز در این زمینه فراهم و اجرایی شده است، با این حال ضرورتی دارد که مردم بیش از پیش با رعایت همه موازین بهداشتی در جریان امور هیئات مشارکت داشته باشند چرا که جامعه با عزای سیدالشهدا (ع) طراوات و روحیه می‌گیرد و باید این را در معادلات لحاظ کرد و بهینه‌ترین تصمیم را گرفت همچنان که برگزاری مراسمات دهه محرم اثبات کرد می‌توان موضوعات پیچیده را به محوریت مردم مدیریت کرد خصوصاً آنجا که به تعلقات مذهبی مردم وابسته باشد.